Mrt

ABD'nin New York kentinde, bir tekstil fabrikasında yaklaşık 40 bin kadın işçi, daha iyi koşullarda çalışmak için greve başladılar.Polisin işçilere saldırması ardından da kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi.İşte bu acı olay  8 Mart'ı anma gününe dönüştüren olayların zeminini hazırladı.. Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 1977'de kabul edilen "Dünya Kadınlar Günü"  cinsiyet eşitliği, kadınların siyasi ve sosyal yerinin geliştirilmesinin yanı sıra konu hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl 8 Mart'ta kutlanıyor.

Sınıflarımızda yapılan sanat etkinlikleri ile  8 Mart Dünya Kadınlar gününün öneminden bahsedildi.Okulumz çalışanları ile Kadınlar gününe özel kısa bir etkinlik yapıldı.

EY ! KAHRAMAN TÜRK KADINI,SEN YERDE SÜRÜNMEYE DEĞİL,OMUZLAR ÜZERİNDE GÖKLERE YÜKSELMEYE LAYIKSIN.M.KEMAL ATATÜRK

Mrt

Menekşeler sınıfı sabah grubu öğrencileri öğretmenleri Özlem Şenada Yılmaz ile birlikte Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kültürel Ögelerimiz kapsamında Barış Manço günü etkinliğini gerçekleştirdiler. Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz Barış Manço'yu tanıdı, şarkılarını dinledi. Adam olacak çocuklar değerlerini öğrendiler. Sonrasında ise Barış Manço sanat etkinliği yaptılar. Adam olacak çocukların seni hiç unutmayacak Barış Abi.

Mrt

Yıldızlar sınıfı öğle grubunda aile katılımı etkinlikleri kapsamında çiçek dikimi, okulumuzun bahçesinde top ve hulohoplarla oyun etkinliği gerçekleştirilmiştir. Aile katılımına katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Papatyalar sınıfı öğle grubu öğrencileri öğretmenleri Gül Uğurlu Akdeniz ile birlikte yumurta ve taş boyama etkinliği yaptılar. Öğrencilerimiz farklı materyallerle de boyama etkinliği yapılabileceğini yaparak yaşayarak öğrendiler.

Mrt

Okul rehber öğretmeni Fatime ŞAHİN tarafından Stresle Baş Etme Becerileri kazanımına yönelik tüm sınıflarda Elif ile Alp Benzetme Oyunu adlı kitap okundu, kitabın sonunda yer alan Nefes ve Gevşeme egzersizleri öğrencilerle birlikte uygulandı.

Mrt

Yıldızlar sınıfı sabah grubu öğrencileri, öğretmenleri Figen YİĞİT ile birlikte karton bardaklardan çiçek yaptılar. Öğrencilerimiz atık ürünleri nasıl değerlendirebileceklerini öğrendiler.

Mrt

Menekşeler sınıfı sabah grubu öğrencileri aile katılımı limonata etkinliği kapsamında ev yapımı limonata yapımını, katkısız limonatanın ne demek olduğunu ve malzemelerini öğrendiler. Ayrıca C vitamini, sarı renk gibi kavramları pekiştirmiş oldular. Etkinlik bitiminde kendi yaptıkları limonatalarını içip kurabiyelerini yediler. Öğrencilerimiz son olarak köpük bardakları parmak boyasıyla sarı renge boyayarak limon sanat etkinliği yaptılar. Limonata aile katılım etkinliğini yapan velimiz Elif KESKİN'e teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kelebekler sınıfı sabah grubu öğrencileri, öğretmenleri Yasemin DEMİR ile birlikte Öztadım simit fırınına gezi düzenlediler. Gezi de simit yapımı hakkında bilgi alındıktan sonra, öğrencilerimiz kendi simitlerini yaptılar. Öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Mrt

Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri, “Deprem Haftası” olarak anılmaktadır. Okulumuzda da bu kapsamda deprem tatbikatı yapılmıştır. Tatbikat öncesinde Okul Sivil Savunma Amirleri Nurten YÜCEL ve Meltem ILI tarafından öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir. Tatbikat sonrasında da orta alanda toplanılarak öğrencilerimize bilgilendirme yapılmıştır.

Mrt

Aile katılımı etkinlikleri kapsamında Papatyalar sınıfı öğle grubunda süngerden bebek etkinliği; Menekşeler sınıfı öğle grubunda ise velimiz Burcu Özyılmaz tarafından mıknatıs deneyi etkinliği gerçekleştirildi. Katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Yıldızlar sınıfı öğle grubu öğrencileri, öğretmenleri Hatice Eren Ersoy'un rehberliğinde Yüz Yüze 100 Oyun projesi kapsamında okulumuzun bahçesinde yakantop oyununu oynadılar. Sonrasında açık havayı değerlendirmeye devam eden Yıldızlar sınıfı okul bahçesinde kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdiler. öğrencilerimiz eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardılar. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul öncesi sınıf rehberlik etkinlikleri kapsamında okul rehber öğretmeni tarafından uygulanması gereken kimden, nereden, ne zaman ve nasıl yardım isteyeceğini bilir kazanımına yönelik yardım istiyorum adlı sınıf rehberlik etkinliği okul rehber öğretmenimiz Fatime ŞAHİN tarafından tüm sınıflarda gerçekleştirildi.

Şbt

Papatyalar sınıfı öğle grubu deney günleri kapsamında öğrencimiz Sofia tarafından penguenler neden üşümez deneyi ve öğrencimiz Talha tarafından da şişen jelibon deneyi etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimize sunumlarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Menekşeler sınıfı sabah grubu velilerimizden Deniz ÇOROĞLU aile katılımı bilim günü etkinlikleri kapsamında sirke ve karbonat karışımıyla balon şişirme deneyi yaptırdı; sonrasında Bir Fikrim Var hikayesini öğrencilerimize okudu.

Papatyalar sınıfı öğle grubu öğrencilerimizden Sofia ve değerli annesi aile katılımı etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte maske yaptılar.

Aile katılımına katkı sunan velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Papatyalar sınıfı öğle grubu öğrencileri olmak istedikleri meslek mensuplarının kıyafetlerini giyip; oyun kurup oynadılar; olmak istedikleri meslekleri deneyimlediler. Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de öğrendiler.